Social

Spectacolul de artificii din 1 Decembrie. Cât va costa

Imagine de la sărbătorirea zilei de 1 Decembrie 2018

Spectacolul de artificii dedicat Zilei Naționale a României care va avea loc în seara de 1 Decembrie în Alba Iulia costă 38.000 de lei, plus TVA, va dura opt minute și se va derula pe o coloană muzicală ce cuprinde reinterpretări din folclorul românesc, cum ar fi Purtata fetelor de la Căpâlna.

„An de an, de 1 Decembrie, ataşamentul faţă de România şi tot ce-i românesc se simte cel mai intens la Alba Iulia, locul în care s-a născut viitorul României. Anul acesta, spectacolul de artificii dedicat Zilei Naţionale va fi o poveste spusă cu flăcări şi lumină, o poveste spusă cu dragoste de ţară, o asumare a datoriei pe care o avem ca popor de a cultiva în fiecare zi Spiritul Românesc”, se arată într-un comunicat transmis, marţi, Agerpres, de către autorităţile locale.

Potrivit sursei citate, spectacolul pirotehnic a fost creat cu „emoţia, pasiunea şi dorinţa” de a-i face pe oameni să se bucure de eveniment.

„E o adevărată provocare artistică să folosim acorduri specifice folclorului într-un spectacol pirotehnic, dar faptul că artiștii tineri au readaptat multe pasaje tradiționale în maniere moderne reprezintă o mare oportunitate. Astfel că, de 1 Decembrie vă așteptăm să ridicați privirea din pământ, să priviți în sus cu încântare și mândrie, să îngânați acorduri românești și să vă bucurați de povestea scrisă pe cer”, mai transmit autoritățile locale.

Spectacolul, care va începe la ora 21,00 şi va dura în jur de 8 minute, este de tip piro-muzical, efectele pirotehnice sunt declanşate prin sistem de tragere electronică (wireless), fără intervenţie umană. Efectele sunt sincronizate cu coloana muzicală.

Vor fi „mine, comete, comete cu coadă, mine cu spargere, candele romane cu diferite efecte, bombiţe cu efecte şi culori diferite”.

Coloana muzicală, impusă de Primăria Alba Iulia, cuprinde reinterpretări din folclorul românesc: – „Argatu” – O sesiune pe folclorul românesc (Purtata fetelor de la Căpâlna), Mihai Toma – „Mociriţă cu trifoi”, Constantin Dimitrescu – „Dans ţărănesc”.

One Comment

  1. unde e locatia in Alba a acestui spectacol?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.