Social

Trei tineri au fost condamnați pentru viol asupra unei adolescente

Trei tineri, între care doi minori, în vârstă de 22, 17, respectiv 15 ani, acuzaţi că, în iunie anul trecut, au violat o adolescentă pe o păşune de lângă Sebeş au fost condamnaţi joi de Curtea de Apel (CA) Alba Iulia la 5 ani şi 3 luni de închisoare, respectiv 3 ani şi 2 ani de internare într-un centru de detenţie.

Cei trei au mai fost oblgații să achite victimei daune morale de 45.000 de lei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al CA Alba Iulia, Cosmin Muntean, instanţa a admis apelul declarat de inculpatul major la data săvârşirii faptei, pentru care a dispus reducerea pedepsei ce o va executa, de la 7 ani şi 3 luni la 5 ani şi 3 luni şi interzicerea unor drepturi.

„CA Alba Iulia a respins apelurile declarate de ceilalţi doi inculpaţi, minori la data săvârşirii faptei, fiind menţinută astfel condamnarea dispusă de instanţa de fond cu aplicarea măsurii educative a internării într-un centru de detenţie pe o durată de 3, respectiv 2 ani. Toţi inculpaţii au recunoscut săvârşirea faptei fiind judecaţi şi condamnaţi în conformitate cu procedura aplicabilă în această situaţie”, a precizat Cosmin Muntean.

Cu privire la latura civilă a cauzei, CA Alba Iulia a menţinut dispoziţiile instanţei de fond de obligare a celor trei inculpaţi în solidar cu părţile responsabile civilmente, respectiv părinţii celor doi tineri minori la data săvârşirii infracţiunii, la plata sumei de 45.000 de lei cu titlu de daune morale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.