Administrație

Cum va fi asigurată ordinea publică de Ziua Națională la Alba Iulia

Sute de polițiști și jandarmi vor participa, sâmbătă și duminică, în Alba Iulia, la misiunea de menținere a siguranței publice cu ocazia manifestărilor prilejuite de Ziua Națională a României.

Astfel, potrivit unui comunicat transmis, vineri, Agerpres, peste 400 de poliţişti vor fi „la datorie” pentru a asigura menţinerea ordinii şi liniştii publice şi a veni în sprijinul cetăţenilor.

IPJ Alba menţionează că a luat o serie de măsuri pentru intensificarea acţiunilor, suplimentarea efectivelor de siguranţă publică şi prezenţa echipajelor de poliţie rutieră în locurile în care urmează să se desfăşoare manifestări publice.

În acest sens, sâmbătă, IPJ Alba va acţiona cu 197 de poliţişti din structurile de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale şi alte formaţiuni, care vor folosi 84 de mijloace auto, în dispozitive mixte de ordine şi siguranţă public.

„În data de 1 Decembrie 2019, peste 270 de poliţişti vor fi la datorie, pe raza municipiului Alba Iulia şi pe principale artere rutiere care duc spre municipiul reşedinţă de judeţ, şi vor acţiona pentru fluidizarea traficului, prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală şi contravenţională şi vor asigura intervenţia la evenimente”, se arată în comunicatul IPJ Alba.

Poliţiştii de ordine publică, împreună cu poliţiştii de investigaţii criminale, vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii stradale, iar poliţiştii Serviciului Transporturi vor intensifica acţiunile de patrulare în staţiile de cale ferată şi pe trenurile de călători, în scopul prevenirii şi combaterii infracţiunilor contra patrimoniului şi a celor comise cu violenţă.

Totodată, aparatele radar din dotarea IPJ Alba vor fi folosite pentru combaterea excesului de viteză şi prevenirea accidentelor rutiere.

Cetăţenii care vor participa la manifestările publice din Alba Iulia sunt rugaţi să respecte restricţiile de circulaţie şi indicaţiile poliţiştilor rutieri şi să parcheze doar în locurile special amenajate.

IPJ Alba va fi reprezentată la parada militară care va avea loc de 1 Decembrie de 19 poliţişti şi 6 autospeciale din dotarea formaţiunilor de poliţiei rutieră, ordine publică, acţiuni speciale şi criminalistic.

Şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba este implicat pentru a asigura desfăşurarea în condiţii de ordine şi siguranţă publică a manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României, la Alba Iulia fiind trimişi şi jandarmi din Mureş şi Timiş.

După ce, sâmbătă, două plutoane din cadrul Jandarmeriei Alba vor participa la ceremoniile militare de depuneri de coroane şi jerbe de flori la statuile lui I. C. Brătianu, Iuliu Maniu şi Mihai Viteazul, precum şi la busturile Regelui Ferdinand I şi Reginei Maria, duminică vor fi angrenaţi peste 300 de jandarmi în misiunile de asigurare a măsurilor de ordine publică.

În sprijinul acestora vor acţiona şi jandarmi de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Târgu Mureş şi Gruparea de Jandarmi Mobilă Timişoara.

Având în vedere faptul că la manifestările dedicate Zilei Naţionale a României se estimează un număr mare de persoane, Jandarmeria Alba recomandă participanţilor să adopte un comportament decent, să respecte prevederile legale în vigoare, precum şi recomandările forţelor de ordine, a mai transmis IJJ Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.