Mozaic

Eurodeputatul Pîslaru, către primari: Depuneți proiecte de finanțare direct la Bruxelles

Eurodeputatul USR-PLUS Dragoș Pîslaru a declarat, vineri, într-o conferință de presă susținută la Cluj, că autoritățile locale din România trebuie să îndrăznească să depună proiecte de finanțare direct la Bruxelles. Pîslaru a dat de exemplu autoritățile locale din Alba Iulia.

„Începând cu ianuarie 2021, resursele vor fi disponibile pe următorul cadru, iar România trebuie să ştie ce urmează şi asta nu numai la nivel central, ci şi la nivelul autorităţilor locale şi regionale. Autorităţile locale trebuie să înţeleagă că nu au de ce să fie dependente financiar de centru, că procesul de autonomie locală nu poate fi unul în care să depinzi de finanţele publice. Este foarte importantă mobilizarea autorităţilor subnaţionale, care să înceapă montarea de structuri financiare sau de co-finanţare adecvate, care să creeze o autonomie faţă de finanţarea centralizată prin discuţii directe cu instituţii financiare europene. Să îndrăznească autorităţile locale să depună proiecte direct la Bruxelles”, a spus Dragoş Pîslaru (PLUS).

El a mai spus că viitorul este la nivel local.

„Exemple din Alba Iulia sau Oradea, care au proiecte direct cu Banca Europeană pentru Investiţii, reprezintă calea de urmat. Dacă la nivel local există proiecte care sunt justificate şi reprezintă priorităţi ale cetăţenilor, ele trebuie asumate ca finanţări de la nivel local. Viitorul este la nivel local, subnaţional, ce este important pentru comunităţile locale, şi mă duc la nivel central nu să îmi finanţeze lucrurile de care am nevoie, ci să îmi creeze cadrul prin care să îmi finanţez proiectele, direct cu instituţiile financiare europene”, a mai spus eurodeputatul.

Dragoş Pîslaru a participat la o dezbatere despre oportunităţile de investiţii plecând de la bugetul UE 2021-2027, organizată, vineri, la Cluj-Napoca, de Renew Europe şi PLUS Cluj.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.