Economie

Un IT-ist crește vaci La Unirea și exportă brânzeturi tradiționale în 11 țări europene

S-a specializat la Cluj în Automatică și Calculatoare și putea avea o carieră frumoasă în IT, dar a a avut curajul să se avânte într-o afacere cu brânzeturi, în satul bunicilor, Unirea.

Îl cheamă Marius Bîcu și, la 40 de ani, a îndrăznit să dezvolte o fermă împreună cu tatăl și soția lui, unde a construit o unitate de producție care livrează produse lactate în 11 țări europene, informează știrileprotv.ro.

A încheiat contracte cu toți marii retaileri de la noi și spune că secretul succesului său constă în omenie, dublată de dorința permanentă de perfecționare. Se școlește de ani de zile în afaceri și își conduce ferma după principii și filozofii moderne, de coaching și leadership.

De la doar 8 la 1.500 de animale, de la grajdurile unui fost CAP în paragină, la o fermă foarte profitabilă, de la produse necunoscute la brânzeturi premiate și de la vânzări prin magazine mici, din zona Ardealului, la contracte cu toți marii retaileri din țară plus exporturi triplate în ultimii ani.

Marius are în subordine 75 se angajați. Soția vine din domeniul bancar și se ocupă de exporturi în firmă, și în toate departamentele afacerii a angajat profesioniști. Aproape zilnic soții fac naveta de la Cluj la fermă, unde planul de business cu brânzeturi este actualizat și analizat în cele mai mici detalii.

Au reușit în câțiva ani performanța de a produce cea mai bună brânză de burduf din România, premiată și în acest an și în 2018, iar mai nou au o linie de lactate pe care le livrează în 11 țări, de la un depozit pe care l-au deschis la Cluj-Napoca. Sunt produse care nu se găsesc pe piața din România, dar au succes printre românii din diaspora.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.