Economie

Compania sibiană CON-A va construi noua Sală Polivalentă de la Pitești

CON-A a câștigat licitația pentru construirea unei noi Săli Polivalente la Pitești, în urma unei proceduri publice de atribuire a lucrărilor derulată de Compania Națională de Investiții.

Desemnarea firmei câștigătoare a avut loc la sfârșitul lunii noiembrie, în urma procedurii desfășurate în vara acestui an. CON-A, compania sibiană de top a lui Mircea Bulboacă, va realiza proiectul în calitate de antreprenor general în sistem „design and build”, adică va realiza proiectarea, asistența tehnică și lucrările de construcție.

Noua sală va avea o capacitate de aproximativ 5.000 de locuri și va putea găzdui mai multe tipuri de competiții sportive internaționale: handbal, volei și baschet (certificări EHF, FIBA și CEV), precum și evenimente non-sportive, în funcție de cerințe.

„Pentru acest proiect, CON-A va pune în valoare întreg know-how-ul dobândit în cadrul construcțiilor sportive anterioare, în special în realizarea Sălii Polivalente de la Cluj-Napoca, și va aplica soluții similare, cum ar fi, de exemplu, soluții pentru sistemul structural, tehnologii LED, posibilitatea extinderii capacității prin gradene retractabile etc.”, a declarat Sorin Cristea, directorul general al CON-A.

Valoarea contractului este de 65 de milioane de lei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.