Mozaic

Proiectul privind dublarea alocațiilor pentru copii, adoptat de Camera Deputaților

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, proiectul de lege inițiat de Partidul Social Democrat (PSD) privind dublarea alocațiilor pentru copii. S-au înregistrat 179 de voturi „pentru”, niciun vot „împotrivă” și 9 abțineri.

Potrivit proiectului, „alocaţia de stat pentru copii se stabileşte în cuantum de: a) 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap; b) 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii prevăzuţi la art.1 alin.(3); c) 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap”.

Cuantumurile alocaţiei de stat pentru copii, prevăzute la alin. (1), se majorează anual prin hotărâre a Guvernului, mai prevede proiectul. Prezenta lege intră în vigoare la data de întâi a lunii următoare celei în care aceasta se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I. Camera Deputaţilor este for decizional.

La final, liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a precizat că deputaţii PNL au scos cartela din aparat şi nu au votat: „Scoaterea cartelei este un gest ruşinos şi arată grija PNL pentru copii. Mă întreb câte alocaţii puteau dubla cu cei 300 milioane de euro pe care i-au dat zilele trecute unor privaţi”, a spus Simonis.

În replică, deputatul PNL Pavel Popescu a transmis că prin votarea acestui proiect s-a mărit gaura la buget: „Ați lăbărțat gaura lăsată la buget. Nu v-ați gândit nicio secundă la buget, la copii!”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.