Social

Pomi de Crăciun confiscați în Alba Iulia și Albac

Polițiștii au confiscat 80 de pomi de Crăciun, în urma unor controale efectuate în ultimele trei zile, în locuri de comercializare și în trafic. Verificările vor continua.

Sâmbătă, 21 decembrie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia, în urma unui control pentru prevenirea comercializării ilegale a pomilor de Crăciun într-o piață din municipiu, i-au depistat pe doi bărbați de 37 și 29 de ani, din comuna Avram Iancu, județul Alba, în timp ce dețineau în vederea comercializării 46 de pomi de Crăciun, fără a deține documente de proveniență.

Bărbații au fost sancționați contravențional de polițiști, iar pomii de Crăciun au fost confiscați și predați unui ocol silvic, pentru valorificare.

În urma unui control în teren, desfășurată în 22 decembrie 2019, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Blaj – Biroul de Ordine Publica i-au identificat pe trei bărbați, cu vârste cuprinse între 29 și 48 de ani, în timp ce ofereau spre vânzare 14 pomi de Crăciun în alte locuri decât cele autorizate. Față de aceștia a fost luată măsura sancționării contravenționale, iar cei 14 brazi de crăciun, au fost confiscați și predați Ocolului Silvic.

De asemenea, vineri, 20 decembrie 2019, polițiștii din Câmpeni, în urma unui control în teren, au identificat 20 de pomi de Crăciun, tăiați ilegal și abandonați pe raza comunei Albac.

Pomii de Crăciun au fost predați unui ocol silvic, pentru valorificare, iar polițiștii continuă verificările pentru identificarea persoanelor care i-au tăiat, în mod ilegal.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.