Mozaic

2020 ar putea fi cel mai bun an pentru infrastructura rutieră din România, cu aproape 100 de km noi de autostradă

România va avea în 2020 aproape de kilometri noi de autostradă, conform predicțiilor făcute de Asociația Pro Infrastructură.

România are în prezent o reţea de aproximativ 830 de kilometri de drumuri de mare viteză, fiind una dintre ţările codaşe la acest capitol în Uniunea Europeană. În 2019, autorităţile au reuşit să deschidă doar 43 de kilometri de autostradă după mai multe amânări şi discuţii contradictorii între autorităţi şi antreprenori.

Anul care abia a început ar putea să fie unul mult mai bogat din punct de vedere al kilometrilor de autostradă pe care îi vom realiza constructorii în România. Tronsonul Iernut – Cheţani are şanse mari să fie gata în prima jumătate a lui 2020, în timp ce 8 kilometri din Lotul 1 al Autostrăzii Sebeş – Turda ar putea să fie inauguraţi şi ei, dar acolo a fost descoperită o groapă de gunoi pe traseul şoselei.

Cele două tronsoane au fost împinse în 2020 și teoretic cei 25 de kilometri rămași ar trebui să fie finalizați anul acesta. La acestea s-ar adăuga alți 65 de kilometri programați de la început pentru 2020. Dacă totul merge conform planului, asta înseamnă că 2020 ar putea fi cel mai bun an pentru infrastructura rutieră, din 2012 încoace.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.