Social

Dispeceratul Național Salvamont: 75 de apeluri primite în 24 de ore. 7 dintre ele în județul Alba

Dispeceratul Național Salvamont, direct sau prin 112, a primit în ultimele 24 de ore 75 de apeluri prin care se solicita intervenția, multe dintre evenimente fiind accidentări deosebit de grave.

Conform paginii de Facebook a Dispeceratului Naţional Salvamont, după acordarea primului ajutor, stabilizare și transport de la locul evenimentului de către salvamontiști, peste jumătate dintre aceste cazuri au fost trimise către unitățile spitalicești cu ambulantele SAJ, SMURD si Salvamont, restul, considerate mai ușoare fiind îndrumate către spital, pentru control suplimentar, cu mașinile apartinatorilor. S-au mai primit si 28 de apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre zona montană.

„ Cunoscând afluxul mare de turiști către zonă montană, din aceasta perioada a anului, structurile Salvamont și-au dimensionat corespunzător efectivele din teren, asigurând un grad de răspuns, în timp optim, de 100% la evenimente produse, chiar și în condițiile acestui mare număr de accidente produs într-o singura zi.”, precizează Dispeceratul Naţional Salvamont.

Cele mai multe apeluri au venit la Salvamont Straja – 12 apeluri și 10 în județul Brașov. Județul Alba a înregistrat 7 apeluri în ultimele 24 de ore.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.