Social

Înzăpeziți la Poarta Raiului. Două familii au rămas blocate cu mașinile în Șureanu

Două maşini, în care se aflau şi copii, au rămas duminică înzăpezite în zona Munţilor Şureanu, una dintre acestea neputând fi scoasă din zăpadă de jandarmii montani, motiv pentru care ocupanţii acesteia au fost transportaţi la o pensiune din Poarta Raiului cu snowmobilul.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Alba, sublocotenent Adela Buga, a anunţat, duminică seara, că jandarmii montani au avut noi intervenţii în Munţii Şureanu, după ce, în cursul săptămânii trecute, aproape zilnic au acţionat pentru scoaterea unor maşini rămase blocate în zăpadă.

„Acest lucru s-a întâmplat şi astăzi (duminică – nota red.), când aceştia au intervenit în cazul a trei adulţi şi un copil de 14 ani din localitatea Cugir, judeţul Alba, care, din cauza zăpezii mari, au rămas blocaţi cu maşina pe drumul forestier ce face legătura între Cugir şi Poarta Raiului”, a afirmat Buga.

Iniţial, printr-un apel la 112, jandarmii au fost solicitaţi să intervină în ajutorul unei familii cu un copil, rămasă înzăpezită cu maşina. Autovehiculul respectiv a fost scos din zăpadă şi cu ajutorul unei maşini în care se afla o familie, din Cugir, care ulterior a rămas, la scurtă distanţă, de asemenea, blocată.

„Cea de-a doua maşină, în care se aflau trei adulţi şi un copil de 14 ani, nu a mai putut fi repusă pe calea de rulare, fiind nevoie de un utilaj forestier, astfel că a fost necesară transportarea acestora de către jandarmi şi lucrători ai Salvamont Alba către o pensiune din zona Poarta Raiului, cu ajutorul snowmobilului”, a precizat reprezentantul IJJ Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.