Administrație

Aiud. Salariile funcționarilor din Primărie rămân neschimbate în 2020

Primăria municipiului Aiud anunță că și-a „asumat să nu crească salariile” angajaților instituției în anul 2020. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a instituției marți, de sfântul Ion.

„Ne-am asumat să nu creștem salariile angajaților în anul 2020”, se arată în postarea amintită. „Executivul local a analizat ponderea cheltuielilor cu salariile în bugetul anului 2019 și impactul limitativ asupra resurselor destinate dezvoltării, cofinanțării proiectelor cu finanțare europeană și investițiilor”, explică reprezentanții municipalității.

Ca atare, spune anunțul, exectivul a inițiat hotărâri de Consiliului Local care decid păstrarea nivelul salariilor în plată din luna decembrie 2019 pentru toți angajații Primăriei. „Mai mult, am decis transformarea din coeficienți în sumă fixă a salariilor din instituție. În acest fel creșterile salariale nu vor mai fi legate de evoluția salariului minim pe economie ci doar de performanța instituției”, mai explică reprezentanții Primăriei.

Anunțul precizează că, pentru demnitari, plafonarea salariilor a fost decisă de Guvernul României și a fost prezentată și argumentată public de către prim-ministru. În același timp, se mai arată în comunicare, salariații Primăriei au beneficiat de creșteri salariale succesive atât în anul 2018, cât și în anul 2019.

„Decizia permite alocarea mai multor resurse pentru dezvoltarea comunității”, mai precizează reprezentanții Primăriei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.