Social

Bărbat din Roșia Montană, amendat pentru că nu a vrut să facă foc pentru copii

Un localnic din Roșia Montană a fost amendat cu 1.500 de lei, în urma unui scandal provocat în familie din cauză că acesta, pe fondul consumului de alcool, nu a fost de acord să se pună mai multe lemne în sobă pentru a se încălzi camera în care se aflau copiii săi.

„Un echipaj de jandarmi din cadrul Detaşamentului de Jandarmi Câmpeni a intervenit în localitatea Roşia Montană, în urma unui apel la 112, într-un caz mai neobişnuit. O doamnă a solicitat intervenţia forţelor de ordine, ieri 07 ianuarie a.c., în jurul orei 21:30, deoarece soţul acesteia, un bărbat de 41 de ani, nu dorea să pună mai multe lemne pe foc pentru ca copiii familiei să se încălzească”, se arată într-un comunicat transmis, miercuri, Agerpres, de către Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Alba.

Potrivit sursei citate, jandarmii ajunşi la domiciliul familiei au încercat să discute cu bărbatul, dar acesta, “aflându-se într-o vădită stare de ebrietate, a devenit recalcitrant, ameninţând şi aducând injurii forţelor de ordine”.

La solicitarea jandarmilor de a se legitima, bărbatul a devenit mai agresiv, continuând să-şi manifeste nemulţumirea.

„Persoana a fost sancţionată în baza Legii nr. 61 din 1991, cu amenzi în valoare totală de 1.500 de lei, pentru săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora şi pentru refuzul de a furniza date pentru stabilirea identităţii sale”, precizează IJJ Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.