Social

Câștigul salarial mediu în Regiunea Centru, mai mic decât cel la nivel național

Câștigul salarial mediu brut înregistrat în Regiunea Centru în luna octombrie a fost de 4.669 de lei, reprezentând 91,7% din câștigul salarial mediu brut la nivel național, care s-a ridicat la 5.090 de lei, potrivit unui comunicat transmis joi de Direcția Regională de Statistică (DRS) Alba.

Cel mai mare câştig mediu brut a fost înregistrat în judeţul Sibiu, 5.057 de lei, iar cel mai mic în Harghita, 4.023 de lei, menţionează sursa citată.

În ceea ce priveşte câştigul salarial mediu nominal net, calculat ca medie ponderată a câştigurilor realizate în judeţele din regiune, acesta a fost de 2.855 de lei, reprezentând 91,6% din câştigul salarial mediu net la nivel naţional, 3.116 lei, precizează DRS Alba.

Valoarea cea mai mare a câştigului salarial mediu net a fost de 3.083 de lei, înregistrată în judeţul Sibiu, iar cea mai mică, de 2.480 de lei, în judeţul Harghita.

Faţă de luna anterioară, câştigul salarial mediu net a înregistrat creşteri în toate judeţele regiunii, iar comparativ cu luna corespunzătoare din anul anterior a înregistrat de asemenea creşteri în toate judeţele, cel mai mult în Harghita, un plus de 16,4%.

În ceea ce priveşte efectivul de salariaţi înregistrat în Regiunea Centru la sfârşitul lunii octombrie, acesta a fost de 695.143 de persoane, reprezentând 12,8% din totalul efectivului pe ţară.

Peste 55% dintre salariaţi şi-au desfăşurat activitatea în cadrul serviciilor, 42,6% în industrie şi construcţii şi doar 2,3% în agricultură, vânătoare şi servicii anexe, silvicultură şi pescuit.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.