Economie

Anchetă internă la HS Timber Productions din Sebeș, după incendiul de duminică seara

Incendiul produs duminică seara în incinta fabricii de cherestea HS Timber Productions din Sebeş, la o hală de împachetare peleţi, a fost provocat de un pat de cabluri care s-a aprins ca urmare a efectului termic al curentului electric, potrivit unui comunicat transmis, luni,nde către companie.

„Un pat de cabluri s-a aprins ca urmare a efectului termic al curentului electric. A fost un incendiu minor, stins la timp şi nu s-au înregistrat victime, nici pagube materiale semnificative. Au fost urmate toate procedurile specifice pentru aceste situaţii, iar HS Timber Productions va demara o anchetă internă pentru a analiza cauzele care au dus la acest eveniment şi a preîntâmpina apariţia altora de acest fel”, se arată în comunicat.

Sursa citată mai menţionează că „preocuparea pentru securitatea în muncă este o constantă” în activitatea pe care HS Timber Group o desfăşoară în fabricile sale din România şi în acest sens au loc „instruiri regulate” ale angajaţilor pentru prevenirea incidentelor care le pot periclita sănătatea la locul de muncă.

Un incendiu a avut loc duminică seara la o fabrică din Sebeş, care a fost lichidat după aproape două ore de intervenţie a pompierilor, fiind afectată o hală pe o suprafaţă de aproximativ 100 de metri pătraţi.

Potrivit informaţiei iniţiale transmise de către ISU Alba, din datele apelantului rezulta că „arde rumeguş pe aproximativ 20 de metri pătraţi, cu posibilitate de propagare şi explozie”.

Incendiul a fost localizat la scurt timp, acesta nemanifestându-se cu flacără vizibilă, ci doar cu degajări mari de fum.

Pompierii militari au fost sprijiniţi în intervenţie şi de Serviciul Privat pentru Situaţii de Urgenţă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.