Social

Două noi pârtii și pârtia-școală au fost deschise la Şureanu

Două noi pârtii, precum și pârtia-școală vor fi deschise de sâmbătă pe Domeniul Șureanu, în Munții Sebeșului, unde până acum s-a putut schia doar pe o singură pârtie, zonele de off-piste fiind în continuare complet inaccesibile.

Din cele zece pârtii, în ultimele săptămâni a fost deschisă doar pârtia A_3, însă „eforturile imense” din ultimele zile au făcut ca alte două pârtii, A_1 şi C_4, să fie din nou în stare bună şi vor fi redeschise începând cu 18 ianuarie, a transmis presei Rareş Tileagă, monitor Şcoala de schi „Paşi Liberi”.

„În absenţa unor tunuri de zăpadă – a căror necesitate s-a dovedit, pentru prima oară în istorie, anul acesta, s-a lucrat cu ratrack-ul, atât cât s-a putut, dar s-a lucrat şi cu lopata şi cu prelata, pentru a căra zăpada din zonele de off-piste, astfel încât să fie acoperite porţiunile cu iarbă şi piatră de pe pârtii”, a declarat Tileagă.

El a adăugat că „oamenii din zonă – şcoli de schi, proprietari de pensiuni şi cabane, angajaţi ai pârtiilor etc – au pus mâna pe lopată şi au muncit, în fiecare dimineaţă la răsăritul soarelui, pentru ca sezonul să continue”, mai ales că nu se anunţă ninsori nici în perioada următoare.

„Nu vă imaginaţi ca pârtiile sunt excepţionale; sunt acceptabile în limitele situaţiei de faţă. Aveţi în continuare grijă la coborâre, schiaţi atent, ţineţi cont de gheaţă şi de pietre. Un lucru este cert: în această iarnă extrem de secetoasă şi de atipică, Şureanu a rămas singurul loc din ţară unde se poate schia pe zăpadă 100% naturală”, a subliniat Rareş Tileagă.

Pe domeniul din Munţii Sebeşului, situat la o altitudine ce depăşeşte 2.000 de metri, sunt amenajate 10 pârtii, în lungime totală de 18 kilometri.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.