Social

Au „greblat” un somn de 1,2 metri. Jandarmii l-au eliberat în râul Mureș

Jandarmii din Aiud au eliberat în mediul său natural un somn de 1,2 metri, prins ilegal prin metoda „greblare” din râul Mureș de către un bărbat, pe numele acestuia fiind întocmite acte de urmărire penală, a informat marți Inspectoratul Județean de Jandarmi (IJJ) Alba.

Potrivit sursei citate, un echipaj de jandarmi din cadrul Detaşamentului Aiud, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a observat marţi în zona localităţii Gâmbaş o persoană ce se afla în râul Mureş, în apropiere de mal, încercând să scoată captura tocmai prinsă, respectiv un somn de 1,2 metri.

Bărbatul, în vârstă de 30 de ani, din municipiul Aiud, prinsese peştele prin metoda „greblare”, iar împreună cu acesta se mai afla încă o persoană, de 38 de ani.

În urma verificărilor efectuate, jandarmii au găsit ustensile de pescuit, dintre care un cârlig ajutător confecţionat artizanal.

„Având în vedere că «pescuitul cu japca, cu ostia, suliţa, ţepoaica şi cu orice alte unelte înţepătoare sau agăţătoare, prin greblare sau harponare» constituie infracţiune, conform prevederilor O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, jandarmii au întocmit acte de sesizare necesare organelor de urmărire penală”, menţionează IJJ Alba.

Potrivit sursei citate, captura a fost eliberată în mediul său natural, iar uneltele găsite au fost ridicate în vederea confiscării.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.