Social

Herghelie cumpărată cu bani falși. Caii au ajuns la abator

Bancnotă falsă descoperită de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia

25 de cai ar fi fost achiziționați cu bancnote false de membrii unei grupări din Alba şi Sibiu, de la domiciliile cărora polițiștii au ridicat, marți, 1.200 de dolari şi 200 de euro contrafăcuți, precum şi o armă neletală deținută în mod ilegal, înscrisuri şi telefoane mobile.

În urma celor 13 percheziţii, desfăşurate marţi dimineaţa de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia în judeţele Alba şi Sibiu, la persoane bănuite de punerea în circulaţie de valori falsificate şi înşelăciune, au fost ridicaţi bani falşi, o armă neletală, înscrisuri şi telefoane mobile, potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

„Acţiunea a vizat membrii unei grupări care ar fi pus în circulaţie bancnote contrafăcute, cu prilejul achiziţionării de animale, de la diverse persoane. În urma celor 13 percheziţii, poliţiştii au ridicat 1.200 de dolari SUA contrafăcuţi, în cupiură de 100 de dolari, şi o bancnotă de 200 de euro falsă. De asemenea, poliţiştii au ridicat o armă neletală, supusă autorizării, deţinută în mod ilegal, înscrisuri şi telefoane mobile, care au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor”, se menţionează în comunicatul citat.

Potrivit acestuia, au fost identificaţi 25 de cai în legătură cu care există suspiciunea că au făcut obiectul unor tranzacţii în care a fost folosită monedă falsă, animalele fiind ulterior valorificate la un centru de sacrificare de pe raza judeţului Alba.

Poliţiştii au pus în executare 9 mandate de aducere, persoanele vizate fiind conduse la poliţie pentru audieri şi luarea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj.

La acţiune, poliţiştii BCCO Alba Iulia au beneficiat de sprijinul poliţiştilor Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Alba şi Sibiu, dar şi de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba.

Polițiștii au confiscat și o armă neletală, supusă autorizării, deținută în mod ilegal

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.