Educație

Focar de gripă la Colegiul Militar „Mihai Viteazul”. Cinci elevi au fost izolați de restul clasei

Cinci elevi de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, din aceeași clasă, au fost diagnosticați cu gripă la efectuarea testului rapid, care a ieșit pozitiv în toate cazurile, fiind dispuse măsuri de izolare a acestora de restul colegilor.

„Sunt cinci cazuri care au fost confirmate la testele rapide. Au ieşit pozitive. Au fost transmise probe de sânge la Institutul «Cantacuzino» Bucureşti pentru confirmarea «reală», pentru că testele rapide sunt concludente doar într-o oarecare măsură”, a declarat miercuri, pentru Agerpres, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Alexandru Sinea.

El a adăugat că specialiștii epidemiologi de la DSP au fost la unitatea de învățământ militar pentru a face recomandările necesare în astfel de situații și pentru a dispune măsurile care se impun.

Potrivit lui Sinea, cei cinci adolescenţi sunt colegi de clasă. Ei nu au fost spitalizaţi, dar au fost izolaţi de restul colegilor, unitatea de învăţământ având propriul medic epidemiolog.

Alexandru Sinea a precizat că miercuri au ajuns la Urgenţe şi alţi elevi de la acelaşi colegiu, dar nu s-a confirmat prezenţa virusului gripal la aceştia.

În altă ordine de idei, conducerea Colegiului a dispus ca învoirile în oraş să fie limitate, potrivit reprezentanţilor unităţii. Aceştia au adăugat că s-au dispus măsuri pentru dezinfectarea spaţiilor comune şi verificarea epidemiologică.

Focarul de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” a apărut la o zi după ce doi copii de la o grădiniță din Alba Iulia, din grupe diferite, au prezentat o formă ușoară de gripă, care nu a necesitat spitalizare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.