Social

Tânăr cercetat după ce a furat cardul unui prieten și a retras bani de la bancomat

Un tânăr din Cugir a furat cardul unui prieten şi a extras bani din contul acestuia, profitând de faptul că ştia codul PIN.

Cugireanul este acum cercetat de poliţişti pentru furt, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi acces ilegal la un sistem informatic.

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba, se pare că, la data de 28 aprilie 2019, acesta ar fi sustras un card bancar din autoturismul unui prieten, iar ulterior, profitând de faptul că ştia codul PIN, ar fi retras, de la un bancomat, suma de 1.000 de lei pe care ar fi cheltuit-o, în aceeaşi zi, în municipiul Alba Iulia.

Tânărul, de 22 de ani, a fost identificat de poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Oraşului Cugir, fiind cercetat acum pentru săvârşirea infracţiunilor de furt, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi acces ilegal la un sistem informatic.

Poliţiştii din Cugir îl cercetează, de asemenea, pe un alt tânăr, de 19 ani, din Mihalţ, după ce a sustras, dintr-o societate comercială, un portmoneu cu bani, carduri şi documente.

„Se pare că, în noaptea de 27/28 decembrie 2019, tânărul ar fi pătruns, prin efracţie, într-o societate comercială din Cugir şi ar fi sustras un portmoneu în care erau suma de 1.000 de lei, documente şi carduri bancare. Ulterior, acesta ar fi încercat să folosească cardurile bancare pentru a achiziţiona bunuri”, transmite IPJ Alba.

Cercetările sunt continuate faţă de acesta sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, tentativă de efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi tentativă de acces ilegal la un sistem informatic.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.