Politică

Viceprimar disponibil. USR Alba propune un liberal pentru primărie

Viceprimarul Gabriel Pleșa ar putea fi candidatul USR pentru Primăria Alba Iulia la alegerile din vară

Actualul viceprimar al municipiului Alba Iulia, liberalul Gabriel Pleşa, ar putea fi propunerea Uniunii Salvaţi România (USR) la alegerile din această vară pentru funcţia de primar, urmând să fie purtate discuţii în acest sens cu acesta.

Anunțul a fost făcut miercuri, într-o conferință de presă, de liderul filialei județene Alba a USR, Beniamin Todosiu.

Potrivit lui Todosiu, Adunarea generală a USR Alba Iulia, întrunită luni seara, a adoptat un Acord comun de susţinere a unui candidat pentru Primărie, în persoana lui Pleşa, dacă acesta va semna „Manifestul pentru Alba Iulia”, un document format din zece puncte.

„Am decis ca prima persoană căreia să-i facem această propunere să semneze acest Manifest şi să devină candidatul USR pentru Primăria Alba Iulia este Gabriel Pleşa. Considerăm că este cea mai bună opţiune ca să câştigăm Primăria Alba Iulia. De asemenea, este o persoană în care încrederea cetăţenilor este una foarte mare”, a spus Beniamin Todosiu.

Liderul USR Alba a precizat că a avut, în decembrie, o „simplă discuţie informală” cu Pleşa, prilej cu care viceprimarul a afirmat că va candida la funcţia de primar, indiferent de situaţie, că îl va alege PNL sau nu. Todosiu a precizat că, din informaţiile pe care le are din interiorul PNL, “acest lucru nu se va întâmpla”.

„Vom demara discuţiile cu Pleşa. El trebuie să accepte cele zece puncte ale «Manifestului pentru Alba Iulia»”, a afirmat liderul USR Alba.

În cadrul conferinţei de presă, a fost prezentat şi un sondaj „realizat în stradă” de către filiala USR Alba Iulia, unde Gabriel Pleşa se situează înaintea lui Voicu Paul, dat cu cele mai mari şanse să candideze din partea PNL, atât la nivel de încredere, cât şi la notorietate.

Unul din cei mai vechi membri ai PNL în Alba, Gabriel Pleşa, fost om de afaceri, a fost ales în 2015 viceprimar al municipiului Alba Iulia, după trei mandate de consilier local..

PNL Alba nu a anunţat încă oficial candidatul, însă mai multe voci din partid au indicat că va fi candidat la localele din această vară Voicu Paul, actualul viceprimar care a preluat atribuţiile de primar după alegerea lui Mircea Hava ca europarlamentar în 2019.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.