Sănătate

Se schimbă lumea. Germanii beau din ce în ce mai puțină bere

Germanii întorc spatele băuturii lor favorite, cifrele oficiale publicate joi de Oficiul federal de statistică (Destatis) arată că în 2019 vânzările de bere s-au ridicat la 9,2 miliarde litri, cu 1,9% sau 180 milioane litri mai puţin decât în 2018, informează DPA.

Cifra se referă la berea vândută de facilităţile pentru producţia şi depozitarea de bere din Germania şi nu include berea fără alcool sau berea importată din afara Uniunii Europene.

Consumatorii germani continuă să prefere berea produsă în Germania, în condiţiile în care peste 80% din vânzările de bere au mers spre piaţa internă şi restul spre export.

Datele publicate de Destatis mai arată că vânzările de bere în Germania au scăzut constant în ultimii ani fiind cu aproape două miliarde de litri, sau 17,8%, mai mici în 2019 comparativ cu anul 1993.

„Aceste cifre arată că 2019 a fost un an dificil pentru industria noastră”, a explicat preşedintele Asociaţiei berarilor germani, Holger Eichele. În pofida unui număr peste medie de zile însorite, vânzările de bere din timpul verii nu s-au ridicat la nivelul din 2018. Eichele a atras însă atenţia asupra faptului că anul trecut nu au avut loc evenimente sportive importante precum Cupa Mondială la fotbal. În plus, cifrele oficiale nu includ şi datele privind vânzările de bere fără alcool, un segment în creştere rapidă, care, potrivit lui Eichele, a ajuns la o cotă de piaţă de şapte procente.

În pofida scăderii, piaţa berii din Germania rămâne de departe cea mai mare din Europa în termen de volum de producţie şi cu o varietate de peste 6.500 de sortimente de bere subliniază preşedintele Asociaţiei berarilor germani.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.