Social

Posibil deces din cauza gripei. Bărbatul avea și alte afecțiuni cronice

Un bărbat de 66 de ani, care avea mai multe boli cronice, a decedat luni, în timp ce era internat la Secția boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia, posibil din cauza gripei, testul rapid efectuat fiind pozitiv.

„Astăzi, la ora 14,20, SJU Alba Iulia, Secţia boli infecţioase, a comunicat un deces la un caz posibil gripă, (test rapid – pozitiv), 66 de ani, cu boli cronice asociate. Menţionăm că acest caz nu este confirmat la Institutul «Cantacuzino»”, a transmis Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba.

Tot luni, a fost luată decizia suspendării activităţii pe o perioadă de patru zile, începând de marţi, la Grădiniţa nr. 12 din Alba Iulia, ca urmare a unui absenteism mai mare de 20%, urmând ca în această perioadă să se intensifice acţiunile de curăţenie şi dezinfecţie, a precizat sursa citată.

Potrivit unui comunicat transmis Agerpres, în acest sezon rece, Laboratorul Institutului „Cantacuzino” a confirmat 11 cazuri de gripă în Alba, toate cu virus gripal A, diverse subtipuri.

„Trebuie precizat însă că există mai multe cazuri, la nivelul judeţului, diagnosticate clinic şi pe teste rapide”, se menţionează în comunicat.

Astfel, la Secţia de boli infecţioase a spitalului din Alba Iulia, de vineri până luni au fost înregistrate 11 cazuri, diagnosticate clinic şi prin teste rapide. Luni, în această secţie mai erau internaţi 15 pacienţi cu gripă, dintre care patru spitalizaţi de mai mult timp.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.