Educație

Infracțiuni școlare. Majoritatea furturilor și lovirilor au fost comise în școli

Majoritatea infracțiunilor sesizate în mediul școlar în 2019 în Alba au fost furturi și loviri, fapte comise în interiorul unităților de învățământ, în județ nefiind înregistrate infracțiuni grave în care să fie implicați elevi prin care să fi fost primejduită grav viața acestora.

Afirmațiile aparțin şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba, comisar principal Florin Dogaru.

„În anul 2019, prioritatea inspectoratului a fost creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ. (…). În judeţul Alba nu au fost înregistrate evenimente deosebite sau infracţiuni grave în care să fie implicaţi elevi sau fapte prin care să fi fost afectat procesul de învăţământ ori să fi fost primejduită grav viaţa, integritatea corporală ori sănătatea elevilor sau cadrelor didactice”, a declarat, într-o conferinţă de presă, şeful IPJ Alba.

Dogaru a menţionat că infracţionalitatea sesizată în mediul şcolar s-a menţinut la acelaşi nivel ca şi în anul 2018, respectiv 18 infracţiuni.

„Majoritatea infracţiunilor sesizate în mediul şcolar au fost furturi şi loviri. Toate infracţiunile s-au comis in interiorul unităţilor de învăţământ şi nu în proximitatea acestora”, a spus şeful IPJ Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.