Mozaic

Trotinetele electrice, interzise pe trotuar! Noi reguli pentru utilizatori

Trotinetele electrice vor circula doar pe pistele special amenajate.

În cazurile în care pistele special amenajate nu există, circulația lor este permisă numai pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă este de 50km/h, potrivit unei ordonanțe aprobate, marți, în ședința de Guvern. Atfel, circulația pe trotuar a acestor mijloace de transport devine interzisă.

Dacă trotuarul este prevăzut cu pistă pentru biciclete, trotinetele pot circula numai pe pista respectivă. În lipsa pistelor, cei care au trotinete pot circula inclusiv pe drum – cu condiția ca pe acel tronson să nu fie permisă o viteză mai mare de 50 de km/h.

Vârsta minimă pentru a conduce o trotinetă electrică pe drumurile publice este de 14 ani. În actul normativ se mai menționează că trotinetele electrice care circulă pe drumurile publice trebuie să fie echipate cu dispozitive funcționale de iluminare și reflectorizant-fluorescente.

În ultimii trei ani, în toată țara, au fost aproape 200 de accidente în care au fost implicați posesori de trotinete. Un om a murit, iar alți aproape 200 au fost răniți. Conducătorii de trotinete cer ca în Codul Rutier să fie prevăzute măsuri de siguranță, indiferent de vârsta conducătorului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.