Social

Epidemia de gripă scurtează pentru un timp programul de vizită la SJU Alba

Programul de vizită de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia a fost redus, măsura fiind luată în contextul epidemiei de gripă şi a creşterii numărului de pacienţi cu simptome respiratorii de la nivelul judeţului, potrivit unui comunicat transmis vineri de instituție.

„Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia a luat o serie de măsuri cu scopul de a preveni răspândirea îmbolnăvirilor, în contextul decretării epidemiei de gripă şi a creşterii numărului de pacienţi cu simptome respiratorii de la nivelul judeţului. Astfel, programul de vizită la SJU Alba Iulia a fost modificat, iar aparţinătorii pot vizita pacienţii internaţi, de luni până vineri, între orele 17,00 şi 19,00, respectiv sâmbătă şi duminică, între orele 15,00 şi 18,00”, se menţionează în comunicat.

Excepţie face secţia de boli infecţioase, situată în altă zonă, pe strada Decebal, unde programul de vizită este mai scurt, respectiv de luni până vineri, între orele 16,00 şi 17,00, respectiv sâmbătă şi duminică între orele 14,00 şi 15,00.

Reprezentanţii spitalului fac apel la înţelegerea aparţinătorilor cu privire la necesitatea respectării noului program de vizită şi transmit că măsura a fost luată spre binele tuturor – pacienţi, aparţinători, cadre medicale.

Potrivit comunicatului, totodată, au fost luate şi alte măsuri, cum ar fi refacerea stocurilor de echipamente de protecţie şi a celor de medicaţie antivirală, a stocurilor de săpun lichid, prosoape de hârtie, antiseptice şi dezinfectante.

De asemenea, se efectuează triajul epidemiologic al personalului, iar pacienţii din unitatea de primiri urgenţe şi ambulatoriul integrat primesc măşti de protecţie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.