Mozaic

Excursie terminată în ambulanță. Doi turiști din Alba Iulia au dat de necaz la Bâlea

Jandarmii montani au intervenit, duminică după-amiaza, în sprijinul a doi turişti din municipiul Alba Iulia care nu şi-au mai putut continua deplasarea între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac din cauza faptului că nu erau echipaţi corespunzător.

Potrivit purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Sibiu, Floriana Picioiu, apelul la 112 a fost înregistrat în jurul orei 17,00. Cei doi turişti din Alba Iulia au fost însoţiţi de jandarmi până la telecabina staţiunii, de unde s-au deplasat în siguranţă către Bâlea Cascadă.

Aceştia au fost preluaţi de un echipaj de ambulanţă, în prezent fiind în afara oricărui pericol.

Totodată, reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean Sibiu au anunţat că, iniţial, la 112 s-a anunţat că cei doi turişti sunt hipotermici, fiind trimis de urgenţă un echipaj de tip B la Bâlea Cascadă pentru a-i prelua pe aceştia. La sosirea echipajului medical, cei doi tineri, ambii în vârstă de 21 de ani, erau în stare bună. Ei au refuzat transportul la spital.

În context, purtătorul de cuvânt al IJJ Sibiu a transmis că turiştii aflaţi în dificultate în zonele montane Păltiniş şi Bâlea pot apela numărul unic de urgenţă 112 sau se pot adresa direct jandarmilor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.