Social

Doi adulți și un copil, internați cu simptome de toxiinfecție alimentară

Doi adulţi şi un copil sunt internaţi în spitalul din Alba Iulia cu simptome de toxiinfecţie alimentară, după ce ar fi consumat, la sfârşitul săptămânii trecute, preparate achiziţionate de la o măcelărie, alte două persoane refuzând spitalizarea

Potrivit unei declarații făcute Agerpres de directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Alexandru Sinea, la DSP Alba a fost depusă, luni, o sesizare scrisă, iar alte persoane au reclamat telefonic faptul că s-ar fi simţit rău după ce au mâncat carne şi preparate cumpărate de la o măcelărie din Alba Iulia.

Trei persoane, doi adulţi şi un copil, au fost spitalizaţi, iar alte două persoane au primit îngrijiri medicale, refuzând însă internarea, a precizat Alexandru Sinea.

El a menţionat că a fost declanşată în acest caz de către DSP o anchetă epidemiologică, împreună cu specialişti ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Din cauza orarului de funcţionare a măcelăriei în cauză, care are închis duminica şi luni, inspectorii nu au putut intra deocamdată în aceasta, pentru a preleva probe şi de la faţa locului, a precizat Alexandru Sinea.

Măcelăria este una cu specific italian, fiind una dintre cele mai cunoscute din Alba Iulia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.