Administrație

Carmangeria toxică, amendată. Alți consumatori au fost spitalizați

Inspectorii sanitar-veterinari au amendat marţi cu 1.200 de lei, pentru condiţii necorespunzătoare de igienă, carmangeria din Alba Iulia de unde au consumat diverse produse mai multe persoane, care au ajuns ulterior la spital cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Alba, Dragoş Suciu, la informarea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), respectiv la sesizarea unor consumatori, inspectorii sanitar-veterinari s-au deplasat marţi la unitatea publică de tip carmangerie şi braserie pentru efectuarea unei anchete epidemiologice.

„Inspectorii sanitar-veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au aplicat o amendă contravenţională, în cuantum de 1.200 de lei, conform HG nr. 984/2005, pentru condiţii necorespunzătoare de igienă, respectiv manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor de igienă”, a declarat, pentru Agerpres, Dragoş Suciu.

El a adăugat că au fost recoltate probe din materia primă, care vor fi examinate în cadrul Laboratorului Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba, iar în funcţie de rezultatele buletinelor de analiză vor fi luate măsuri care se impun.

Şi DSP Alba a amendat marţi unitatea în cauză cu 2.600 de lei, pentru neefectuarea măsurilor de dezinfecţie a ouălor înainte de preparare şi pentru neefectuarea cursurilor de igienă de către angajaţi. De asemenea, s-a dispus suspendarea activităţii firmei în cauză până la finalizarea testelor de laborator.

Numărul persoanelor care au necesitat spitalizare după ce au consumat produse dintr-o carmangerie din Alba Iulia a crescut la opt, după ce luni erau internate doar trei persoane, printre care şi un copil. Alţi opt pacienţi primesc tratament în ambulatoriu.

Potrivit lui Sinea, la DSP Alba a fost depusă luni o sesizare scrisă, iar alte persoane au reclamat telefonic faptul că s-ar fi simţit rău după ce au mâncat carne şi preparate cumpărate de la o carmangerie din Alba Iulia.

Unitatea în cauză este una cu specific italian, fiind una dintre cele mai cunoscute din Alba Iulia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.