Social

DN1. Zeci de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii rutieri în doar patru ore

Zeci de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate miercuri, în doar câteva ore, în cadrul unei acţiuni organizate de poliţiştii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba pe DN1, între Sebeş şi Alba Iulia.

„Serviciul Rutier a iniţiat o acţiune amplă, cu efective mărite, pe principalul sector de drum public de pe raza judeţului Alba, unde se concentrează valori mari de trafic. (…) Obiectivele acţiunii sunt creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice, dar şi reducerea riscului rutier în circulaţia pe drumurile publice”, a afirmat şeful Biroului Drumuri Naţionale şi Europene din IPJ Alba, subinspector de poliţie Horea Hendrea.

Potrivit acestuia, în doar patru ore, s-au aplicat 70 de sancţiuni contravenţionale şi s-a dispus retragerea a şase certificate de înmatriculare.

„În cazul unei persoane s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice având dreptul de a conduce suspendat”, a mai spus reprezentantul IPJ Alba.

Au fost verificate toate categoriile de autovehicule, inclusiv cele destinate transportului de mărfuri şi persoane.

La acţiune au participat efective din cadrul Serviciului Rutier, Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi Serviciului pentru Imigrări, precum şi specialişti din cadrul Registrului Auto Român şi inspectori ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier – Alba.

DN1 este cel mai tranzitat drum din Alba, zilnic înregistrându-se pe acesta valori de trafic foarte ridicate, de ordinul câtorva zeci de mii de maşini.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.