Administrație

Consiliul Județean Alba a alocat un milion de lei unităților de cult

Mai multe unităţi de cult din Alba vor primi, anul acesta, un milion de lei de la Consiliul Judeţean (CJ), printr-un proiect aprobat, vineri, în cadrul unei şedinţe ordinare, suma totală fiind mai mică decât cea alocată anul trecut, când s-a ridicat la 1,4 milioane de lei.

În general, CJ Alba a alocat sume de câte 5.000 de lei sau 10.000 de lei unităţilor de cult, fie pentru reparaţii curente, pictură, înlocuit ferestre sau reparaţii acoperiş. Câteva dintre parohii vor primi bani pentru sistemul de sonorizare şi pentru automatizări clopote. Altele au solicitat sprijin financiar pentru construcţia capelei mortuare sau pentru introducerea încălzirii în pardoseală.

Cea mai mare sumă, de câte 25.000 de lei, vor primi Schitul Sub Piatră şi Mănăstirea Lupşa, ambele din Apuseni, pentru continuarea picturii, şi Mănăstirea Sf. Ioan Botezătorul Alba Iulia, pentru continuarea construcţiei bisericii.

În total, vor primi bani 151 de unităţi de cult, majoritatea ortodoxe. Nu lipsesc nici parohiile greco-catolice, romano-catolice sau reformate. CJ Alba a alocat bani şi pentru cultul penticostal.

Anul trecut, s-a alocat de către CJ Alba un sprijin financiar de 1,4 milioane de lei, din care 355.000 de lei au fost acordaţi Mitropoliei Greco-Catolice, pentru construirea unei capele ce a fost, ulterior, inaugurată într-un cartier de romi, în prezenţa Suveranului Pontif, pe 2 iunie.

Unităţile de cult aparţinând cultelor religioase recunoscute din România pot beneficia, la cerere, de sprijin financiar, în limita prevederilor bugetare anuale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.