Sport

Volei Alba Blaj a dispus de Dinamo cu 3-0

Volei Alba Blaj a învins Dinamo, cu 3-0 (25-18, 25-23, 25-22), în cel mai așteptat meci al campionatului.

Încurajată de un public care a creat o atmosferă de meci mare, campioana României a obținut toate cele trei puncte din partida cu principala contracandidată la titlu și s-a distanțat la patru puncte în clasament față de adversară.

Ioana Baciu, cu 19 puncte, a fost din nou decisivă pentru Volei Alba Blaj, căpitanul blăjean fiind urmat, în această statistică, de Bianka Buša și Silva Martins (Dinamo), ambele cu câte 13 puncte. Echipa noastră a reușit să pună mari probleme cu serviciul (11 ași) în acest joc, campioana României ridicându-și jocul în preluare, unde a excelat liberoul Silvija Popović (64% preluare pozitivă, 55% excelentă). Femke Stoltenborg a încheiat partida cu 9 puncte, ridicătoarea olandeză făcând unul dintre cele mai bune meciuri pentru Volei Alba Blaj.

Volei Alba Blaj, antrenor Darko Zakoč: Femke Stoltenborg 9p. (2 ași, 3 blocaje) – Ramona Rus 7p. (2 ași), Nađa Ninković 8p. (2 blocaje), Bianka Buša 13p. (2 ași, 1 blocaj), Maja Aleksić 4p. (2 ași, 2 blocaje), Ioana Baciu (cpt.) 19p. (1 as, 2 blocaje) – Silvija Popović (libero). Au mai jucat: Aleksandra Cirović, Sanja Gommans.

Dinamo, antrenor Stevan Ljubicić: Naoko Hashimoto – Silva Martins 13p. (3 blocaje), Ariana Pîrv 5p. (1 blocaj), Nneka Onyejekwe 7p. (1 blocaj), Maja Burazer 7p. (2 blocaje), Maria Karakasheva (cpt.) 7p. (1 blocaj) – Marina Vujović (libero). Au mai jucat: Roxana Bacșiș 1p., Adriana Matei și Maja Savić.

Darko Zakoč, antrenor Volei Alba Blaj, a declarat: „Este o victorie foarte importantă, una muncită, vreau să le mulțumesc, în primul rând, fetelor, care au obținut acest succes, le mulțumesc tuturor suporterilor care au fost și astăzi alături de noi, pentru că ne-au ajutat mult în momentele decisive. Nu a fost deloc ușor, în special în setul al doilea, dar și în al treilea, am avut oscilații, am făcut prea multe greșeli neforțate, dar la final am obținut victoria care ne ține pe primul loc. Nu a fost un joc decisiv, dar avem un avantaj important acum, care ne dă mai multe șanse pentru apărarea titlului.”

Stevan Ljubicić, antrenorul echipei Dinamo, a spus că „a fost un meci greu, disputat, din păcate am pierdut și sper ca data viitoare să fie altfel. O atmosferă frumoasă, ca la Blaj, pe care o cunosc foarte bine și a fost o plăcere să revin aici. Poate data viitoare vom reuși să câștigăm”.

În clasament, după această etapă, Volei Alba Blaj se menține pe primul loc, cu 49 de puncte, urmată de Dinamo, care are 45 de puncte. Pentru Volei Alba Blaj urmează meciurile cu Vasas Budapesta (marți, la Sibiu), Știința Bacău (22 februarie, la Bacău) și CSM Târgoviște (26 februarie, la Blaj).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.