Administrație

Contabilul Primăriei Mirăslău, arestat la domiciliu. Ar fi semnat în locul primarului pentru facturi de 143.000 lei

Contabilul Primăriei Mirăslău a fost arestat la domiciliu, după ce ar fi contrafăcut semnătura primarului pe mai multe ordine de plată şi a achitat facturi, în valoare totală de peste 143.000 de lei, unor societăţi comerciale, fără ca marfa aferentă să fi fost recepţionată de către primărie.

Potrivit unui comunicat transmis Agerpres, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au dispus, luni, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpat în vârstă de 49 de ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de uzurparea funcţiei şi fals material în înscrisuri oficiale.

„În fapt, s-a reţinut că, în cursul lunii aprilie 2019, inculpatul, în calitate de contabil în cadrul Primăriei Comunei Mirăslău, judeţul Alba, ar fi îndeplinit acte care nu intrau în sfera atribuţiilor sale de serviciu, în sensul că a contrafăcut semnătura primarului pe mai multe ordine de plată şi a achitat facturi, în valoare totală de 143.140 lei, unui număr de trei societăţi comerciale, fără ca marfa aferentă să fi fost recepţionată de primărie. Societăţile comerciale au beneficiat astfel de un folos necuvenit, iar Primăriei Comunei Mirăslău i-a fost cauzată o pagubă în cuantum de 143.140 lei, sumă cu care aceasta s-a constituit parte civilă în cauză”, se menţionează în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.

Procurorul a dispus reținerea inculpatului și a propus luarea măsurii arestării preventive față de acesta. Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Alba Iulia a dispus, însă, luarea măsurii arestului la domiciliu față de inculpat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.