Sport

Volei Alba Blaj a învins, la Sibiu, Vasas Budapesta

Volei Alba Blaj a încheiat ediția din acest an a Ligii Campionilor cu o victorie. Campioana României a învins, marți seara, la Sibiu, Vasas Budapesta, cu 3-0 (25-23, 25-16, 25-21) și s-a clasat pe locul trei în Grupa D la finalul acestei faze din cea mai importantă competiție intercluburi din Europa.

Cu trei victorii și trei înfrângeri, campioana României a obținut al doilea cel mai bun rezultat din istoria celor patru prezențe în grupele Ligii Campionilor, cea mai mare performanță fiind realizată în sezonul 2017/2018, când Volei Alba Blaj a câștigat grupa și a ajuns până în finala competiției. Atunci, echipa noastră a câștigat Grupa A, cu 14 puncte, cinci victorii și o înfrângere.

În meciul de marți seara, de la Sibiu, Bianka Buša (15 puncte), Sanja Gamma (13 puncte) și Nađa Ninković (10 puncte) au reușit cele mai multe puncte pentru campioana României, în timp ce pentru campioana Ungariei s-au remarcat, la acest capitol, Melanie Ambrosio (12 puncte) și Bernadett Dekany (10 puncte). La meciul de marți seara, din Sala Transilvania, au asistat 1580 de spectatori. Ioana Baciu a fost aleasă jucătoarea meciului, căpitanul campioanei României primind această distincție pentru a treia oară în acest sezon, practic la fiecare victorie obținută de Volei Alba Blaj în Grupa D.

Volei Alba Blaj, antrenor Darko Zakoč: Femke Stoltenborg 5p. (3 ași, 1 blocaj) – Nađa Ninković 10p. (2 ași, 4 blocaje), Bianka Buša 15p. (1 as, 1 blocaj), Maja Aleksić 5p. (2 blocaje), Sanja Gamma 13p., Ramona Rus 3p. (1 as) – Silvija Popović (libero). Au mai jucat: Ioana Baciu 8p. (1 as), Aleksandra Cirović și Sanja Gommans.

Vasas Budapesta, antrenor Jakub Gluszak: Reka Bleicher 1p. (1 as) – Kata Torok 5p., Melani Ambrosio 12p. (1 as, 3 blocaje), Trine Nojer Kjelstrup 7p. (1 as), Bernadett Dekany 10p., Zsofia Gyimes 7p. (1 as, 1 blocaj) – Dorka Mihaly (libero). A mai jucat: Maria Kostelanska.

Iată ce a declarat antrenorul principal al campioanei României, Darko Zakoč, după ultima partidă din această ediție a Ligii Campionilor: „Nu a fost ușor să motivez echipa pentru un meci fără miză, dar, chiar dacă nu am fost concentrați cum ar fi trebuit, am jucat la nivelul potrivit, astfel încât am reușit să obținem a treia victorie din acest sezon de Liga Campionilor. Eu deja am zis, acest sezon de Liga Campionilor nu l-am început bine, în primul meci, cel de la Nantes, a fost o înfrângere care ne-a blocat șansele să mergem mai departe din această grupă. Asta este situația, cu aceste ultime două victorii obținute la Sibiu, sper că fanii sunt mulțumiți. Noi le mulțumim suporterilor care, și în această situație, a unor meciuri fără miză, au fost alături de noi și ne-au încurajat. Ne vedem anul viitor în Liga Campionilor!”

În celălalt meci al Grupei D, Imoco Conegliano a învins, pe teren propriu, Nantes VB, cu scorul de 3-0. Echipa italiană a câștigat grupa D, cu 17 puncte și s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Pe locul doi s-a clasat Nantes VB, cu 9 puncte, în timp ce Volei Alba Blaj a ocupat locul trei, tot cu 9 puncte, departajarea, în favoarea echipei franceze, fiind dată de raportul dintre punctele câștigate și cele pierdute, ambele echipe având câte trei victorii, zece seturi câștigate și unsprezece pierdute. Pe ultimul loc în această grupă s-a clasat Vasas Budapesta, cu un singur punct.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.