Mozaic

Un român, în topul celor mai bătrâni oameni din lume! Câți ani are și de unde e

Cel mai vârstnic cetăţean român al Municipiului Bucureşti a depășit vârsta de cu mai bine de un deceniu un secol de viață.

Dumitru Comănescu are 111 ani şi 3 luni. El a fost declarat în mod oficial de către Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne „cel mai vârstnic cetăţean român al Municipiului Bucureşti”.

Centenarul a fost premiat de Primăria Capitalei, prin Centrul pentru Seniori, cu suma de 5.000 de lei şi o plachetă onorifică drept „omagiu adus vieţii şi contribuţiei la dezvoltarea societăţii şi a comunităşii Municipiului Bucureşti şi ca o recunoaştere a respectului şi preţuirii faţă de seniorii bucureşteni”.

Dumitru Comănescu s-a născut pe 8 noiembrie 1908, la Proviţa de Jos, comuna Drăgăneasa, în judeţul Prahova. El a fost inginer agronom şi e cunoscut drept unul dintre cei mai valoroşi fitopatologi, fiind discipolul celebrului fondator al Institutului de Cercetări Agronomice, Gheorghe Ionescu Siseşti.

Bucureșteanul este la ora actuală al treilea cel mai vârstnic bărbat în viaţă din lume, conform clasamentului „Ten oldest living men”, care arată și că, la 111 ani și 3 luni este și al 75-lea cel mai vârstnic bărbat al tuturor timpurilor.

Clasamentul a fost publicat recent de The Gerontology Research Group cu ocazia desemnării şi recunoaşterii de către Guinness World Records a celui mai bătrân bărbat din lume, japonezul Chitetsu Watanabe. Acesta din urmă va împlini luna viitoare 113 ani. Pe locul al doilea se află britanicul Robert Weighton, născut în același an ca și Dumitru Comănescu, 1908, dar cu câteva luni mai devreme, mai exact pe 29 martie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.