Mozaic

România își închide porțile! Autoritățile suspendă toate zborurile către și dinspre Italia

Măsuri fără precedent luate de autorități și anunțate târziu, după miezul nopții.

Au fost suspendate pentru două săptămâni toate zborurile către și dinspre Italia, pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.

Toate cazurile confirmate până acum în România au ca sursă Italia, iar în peninsulă situația s-a deteriorat în ritm alert în ultimele zile.

În același timp, ministrul de Interne, Marcel Vela, a făcut un apel la cetățenii care vin din țări afectate să nu mintă cu privire la traseul avut.

Declarațiile au fost făcute la finalul ședinței Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, convocat duminică seara la sediul Ministerului de Interne.

„Se aprobă suspendarea zborurilor spre Italia și din Italia către România, începând cu 9 martie 2020, ora 12, până pe 23 martie 2020, ora 12.
Operatorii aerieni au obligația de a comunica cetățenilor care se îmbarcă din Italia, China, Iran, Coreea de Sud, fără escală, faptul că vor intra în carantină pe teritoriul României.
Operatorii au obligația de a nu permite îmbarcarea cetățenilor străini care vin din aceste țări către România, cu escală.
Informarea persoanelor care intră în țară pe la frontierele terestre vor intra în carantină, pe teritoriul județului de reședință.
Refuzul sau anunțarea falsă a destinației se consideră fals și se pedepsește.
Se permite accesul în România a cetățenilor străini care vin în țară din Iran, China, Coreea de Sud și Italia numai dacă vor intra în carantină.
Luni de la ora 16 convocăm Comitetul într-o nouă ședință. În ședința de mâine vom lua alte decizii.
Pe varianta aeriană, e foarte simplu de verificat traseul unei persoane. Pe feroviar sau rutier e mai complicat de verificat traseul, dar facem apel la responsabilitatea compatrioților noștri, ei sunt responsabili de sănătatea familiilor.
Să nu facă ce a făcut un cetățean român care a spus că vine din Germania, dar venea din Italia și era infectat. MAI va intensifica controalele, vor fi verificări ample și până la urmă adevărul se află.
Să nu creadă cineva că dacă face o declarație falsă noi o să credem fără verificări în cascadă.”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.