Social

Bărbat întors din Italia şi plecat apoi în Franţa, cercetat de procurori

Un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor a fost deschis de procurorii din Alba, fiind cercetat un bărbat din oraşul Zlatna care a revenit în 5 martie din Italia şi a plecat în 13 martie în Franţa, fără ca organele cu atribuţii în prevenirea coronavirusului să cunoască acest aspect.

Informaţia că bărbatul a revenit în ţară din Italia şi apoi a plecat în Franţa a fost dată autorităţilor de concubina acestuia, care a ajuns cu fiul său, de 4 luni, cu simptome de febră, la spitalul din Alba Iulia.

Potrivit unui comunicat transmis Agerpres, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a fost înregistrat marţi un nou dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.

„În data de 15.03.2020, organul de cercetare penală din cadrul Poliției Orașului Zlatna s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în aceeași dată, la Centrul de Permanență Zlatna s-a prezentat o persoană de sex feminin cu fiul său în vârstă de 4 luni, iar minorul prezenta simptome de febră, cei doi fiind preluați şi transportați la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia – Secția Boli Infecțioase. Conform declarațiilor persoanei de sex feminin, concubinul acesteia a revenit din Italia în data de 05.03.2020, fără ca organele cu atribuții în prevenirea şi răspândirea coronavirusului CoVid-19 să cunoască acest aspect, iar în data de 13.03.2020, acesta a plecat în Franța. Persoana de sex feminin și fiul său în vârstă de 4 luni au rămas internați la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia – Secţia Boli Infecţioase pentru efectuarea de investigaţii medicale de specialitate”, se menţionează în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Procurorii din Alba au deschis până acum cinci dosare penale având ca obiect săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, din care patru pentru nerespectarea măsurii izolării la domiciliu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.