Social

Aproape 100.000 de lei au fost strânși în prima zi de donații pentru spitalul din Blaj

Imagine din Spitalul Municipal Blaj

Aproape 100.000 de lei au fost donaţi în prima zi a campaniei lansate de autorităţile locale în sprijinul Spitalului Municipal Blaj, desemnat spital suport pentru tratarea bolnavilor de coronavirus, pentru achiziţionarea de echipamente, cea mai mare sumă venind din partea companiei Bosch, iar restul din partea unor persoane fizice.

Potrivit unui comunicat dat publicității vineri, „în prima zi a campaniei de donaţii pentru Spitalul Blaj, propus ca spital suport pentru cazurile de COVID-19, s-a strâns suma de 97.025 lei. Le mulţumim din suflet tuturor celor care au răspuns iniţiativei locale şi au făcut donaţii în contul Asociaţiei «2% pentru Spitalul Municipal Blaj». Vom anunţa, zilnic, lista cu cei care se vor alătura campaniei de donaţii pentru Spitalul Blaj! Îi invităm, în continuare, pe toţi cei care doresc, persoane fizice şi juridice, în măsura posibilităţilor financiare, să doneze pentru achiziţionarea de echipamente şi dotări în vederea tratării cazurilor de CoVid-19 (coronavirus) la Spitalul Municipal Blaj”, au transmis autorităţile locale.

Potrivit listei menţionate, cea mai mare sumă, 89.800 de lei, a fost donată de către Bosch Blaj.

Restul donatorilor sunt persoane fizice, care au donat sume între 2.000 de lei şi 20 de lei.

Primarul Rotar pune condiții. Spital suport la Blaj, doar în condiții de protecție maximă

Autorităţile din Blaj au iniţiat o campanie de donaţii pentru achiziţionarea de echipamente şi dotarea spitalului din municipiu în vederea tratării cazurilor de CoVid-19, în condiţiile în care unitatea va deveni spital suport pentru tratarea bolnavilor de coronavirus.

„Toţi cei care doresc, persoane fizice şi juridice, pot dona bani pentru achiziţionarea de echipamente şi dotarea Spitalului Municipal Blaj în vederea tratării cazurilor de COVID-19 (coronavirus)”, a transmis, miercuri, pe contul său de Facebook, primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.