Social

Carantinat și cu dosar penal. A plecat la cumpărături, deși era în izolare la domiciliu

Un bărbat din Alba Iulia care nu a respectat măsura izolării la domiciliu, plecând la cumpărături, a fost plasat în carantină instituționalizată și s-a ales cu dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.

Potrivit Instituţiei Prefectului judeţul Alba, a fost depistată o persoană care nu a respectat obligaţia izolării, aceasta fiind plasată în carantină instituţionalizată.

La rândul său, Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a transmis marţi că a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.

„În data de 06.04.2020, în jurul orei 10,15, cu ocazia efectuării de verificări la locuinţele persoanelor faţă de care s-a dispus măsura izolării la domiciliul în scopul prevenirii răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2, agenţi din cadrul Poliţiei Locale Alba Iulia au constatat că o persoană de sex masculin a părăsit domiciliul de pe raza Mun. Alba Iulia pentru a efectua cumpărături, încălcându-şi astfel obligaţia de a se afla în izolare la domiciliu”, se menţionează într-un comunicat transmis Agerpres.

În Alba se aflau marţi în izolare la domiciliu 940 de persoane şi în carantină 466 de persoane. Potrivit Instituţiei Prefectului, până acum au ieşit din izolare 2.985 persoane şi din carantină 100 de persoane.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.