Social

DPS Alba a făcut 1250 de teste în două săptămâni

În jur de 1.250 de teste au fost efectuate în judeţul Alba de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) în aproape două săptămâni, cu o capacitate actuală de testare de 200 de teste pe zi, anterior fiind realizate aproximativ 120 în decursul a trei săptămâni la un laborator din Cluj-Napoca.

„De marţi, DSP Alba şi-a mărit capacitatea de testare la 200 de teste pe zi, urmând ca, în perioada următoare, să creştem, conform procedurilor”, a declarat, miercuri, directorul executiv al DSP Alba, Alexandru Sinea.

El a precizat că până acum, respectiv din 27 martie, au fost efectuate aproximativ 1.250 de teste la DSP Alba.

Anterior, timp de trei săptămâni, au fost analizate la Cluj Napoca în jur de 120 de teste.

Testarea este efectuată de către specialiştii DSP Alba cu aparatură primită, în urma unor contracte de comodat, cu sprijinul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca şi a Universităţii Politehnice Bucureşti.

Până miercuri, în judeţul Alba au fost testate pozitiv 81 de persoane, nu 83 cum apar în comunicatul dat publicităţii de către Grupul de Comunicare Strategică, a precizat directorul executiv al DSP Alba.

Patru persoane au fost declarate vindecate, iar trei au decedat.

Printre persoanele testate pozitiv, se numără şi doi medici, patru asistente şi o infirmieră, dar şi şapte pacienţi de la un centru de dializă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.