Social

Patru angajați ai SJU Alba Iulia, testați pozitiv, după contactul cu un pacient cu coronavirus

Un medic, două asistente şi o infirmieră de la Secţia de Gastroenterologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia, care au intrat în contact cu un pacient confirmat cu coronavirus, au fost testate pozitiv, cele patru cadre medicale fiind asimptomatice.

„Din personalul medical care a intrat în contact cu un pacient pozitiv, un medic, două asistente și o infirmieră s-au infectat cu noul coronavirus”, a menționat Alexandra Mateș. Potrivit acesteia, cele patru cadre medicale erau asimptomatice și se aflau în izolare, a declarat, marți seara, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al instituției medicale, Alexandra Mateș.

Mateş a mai spus că au fost prelevate probe biologice şi de la alte 28 de cadre medicale şi de la 7 pacienţi din cadrul secţiei, iar rezultatele au fost negative. Miercuri sunt aşteptate şi alte rezultate, a adăugat purtătorul de cuvânt al SJU Alba Iulia.

Alexandra Mateş a subliniat că Secţia de gastroenterologie nu a fost închisă, însă activitatea a fost restrânsă.

În afara cadrelor medicale de la SJU Alba Iulia, în judeţul Alba au mai fost testaţi pozitiv, luni, un medic şi două asistente de la un centru privat de dializă din Alba Iulia.

În total, în Alba au fost confirmate până marţi, la ora 13,00, 71 de cazuri de coronavirus. Patru persoane au fost declarate vindecate, iar una a decedat.

Marţi, în spitalul din Alba Iulia se mai aflau internaţi opt pacienţi confirmaţi cu CoVid-19.

„Toţi pacienţii confirmaţi sunt internaţi în cadrul secţiei de boli infecţioase, iar starea lor de sănătate este, în prezent, relativ bună. Compartimentul dermatovenerologie din cadrul secţiei de boli infecţioase a fost pregătit pentru a primi alte posibile cazuri de CoVid-19”, potrivit unei informări transmise, marţi seara, de SJU Alba Iulia.

În spitalul din Alba Iulia mai sunt internate 13 cazuri suspecte.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.