Social

Incendiu de vegetație uscată și litieră de pădure în zona Sălciua-Lupșa

Fotografie de arhivă

Zeci de pompieri militari şi voluntari din judeţul Alba intervin pentru stingerea unor incendii care se manifestă pe o suprafaţă totală de peste 60 de hectare de vegetaţie uscată şi litieră de pădure, potrivit unui comunicat transmis Agerpres, joi, de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

„În decursul zilei de ieri şi până în prezent, pompierii militari din cadrul ISU Alba au fost solicitaţi să intervină la mai multe incendii de vegetaţie uscată şi litieră de pădure, izbucnite pe raza judeţului Alba. Au fost alocate forţe din cadrul ISU Alba, cât şi din partea primăriilor şi serviciilor voluntare profesioniste. Peste 10 autospeciale pentru stingere cu apă şi spumă au fost încadrate de către 30 de pompieri militari şi 40 de persoane din cadrul serviciilor voluntare profesioniste în lupta cu focul, pentru limitarea şi lichidarea acestuia”, se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, Staţia de pompieri Cîmpeni a fost solicitată pentru a interveni la două incendii de vegetaţie uscată şi litieră de pădure în localitatea Sălciua, respectiv localitatea Lupşa, care se manifestă pe aproximativ 40 de hectare, respectiv 21 de hectare.

Detaşamentul de pompieri Alba Iulia a fost solicitat să intervină la un incendiu de vegetaţie uscată izbucnit în localitatea Pâclişa, care se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 3 hectare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.