Economie

Incendiu la banda transportatoare dintre Kronospan și HS Timber Productions. Paguba, estimată la 100.000 €

Pompierii din Alba s-au luptat, duminică, timp de peste 4 ore pentru a lichida un incendiul izbucnit la nivelul benzii transportoare dintre HS Timber Productions (Holzindustrie Schweighofer) şi Kronospan Sebeş. Sunt estimate pagube de 100.000 de euro, transmite Agerpres.

„Incendiul a fost lichidat, reuşindu-se stoparea acestuia înainte să cuprindă hala de depozitare rumeguş”, au menționat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba. Potrivit acestora, incendiul a afectat banda transportoare pe o lungime de aproximativ 200 de metri pătraţi, precum şi tubulatura unei hale.

„Cauza probabilă de producere a incendiului, precum şi valoarea pagubelor produse sunt în curs de stabilire”, au adăugat reprezentanţii ISU Alba. Pe de altă parte, potrivit unui comunicat transmis Agerpres de către HS Timber Productions, se estimează că pagubele materiale sunt până la 100.000 de euro. Aceeași sursă a indicat că incendiul nu ar fi avut ca punct de plecare HS Timber Productions, ci fabrica vecină.

„Incendiul la banda transportatoare de tocătură care leagă fabrica de cherestea HS Timber Productions de o altă unitate de producție din Sebeș a avut ca punct de plecare fabrica vecină. Incendiul a fost stins la timp și nu s-au înregistrat victime, iar pagubele materiale se estimează la până la 100.000 de euro”, se susține în comunicat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.