Social

„Paștile” vor fi distribuite într-o pungă ce va conține o pâine mică preambalată

„Paştile” vor fi distribuite la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia vineri şi sâmbătă, între orele 11,00 şi 15,00, prioritate având între 11,00 şi 13,00 persoanele de peste 65 de ani, fiecare credincios urmând să primească o pungă ce va conține o pâine mică rotundă preambalată şi o sticluță cu vin sigilată.

„Conform îndrumărilor Cancelariei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, pâine binecuvântată, numită «paşti», va fi distribuită gratuit credincioşilor în zilele de vineri şi sâmbătă (17-18 aprilie), între orele 11,00-15,00, în zona special amenajată în fața Catedralei arhiepiscopale. Ţinând seama de actualele măsuri de igienă şi prevenție, fiecare credincios va primi o pungă ce va conține o pâine mică rotundă preambalată şi o sticluță cu vin sigilată, sfințite în Joia Mare, după Dumnezeiasca Liturghie. În intervalul orar 11,00-13,00, au prioritate persoanele cu vârsta de peste 65 de ani”, potrivit unui comunicat dat publicității de Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia.

Pentru evitarea aglomerării spațiului, credincioşilor li s-a transmis să țină seama şi de faptul că, la fiecare parohie din Alba Iulia şi din întreaga Arhiepiscopie, „paştile” vor fi distribuite gratuit în acelaşi fel de către personalul deservent al bisericii, care va purta mască şi mănuşi de protecție.

Potrivit sursei citate, o delegație a Arhiepiscopiei Alba Iuliei va fi prezentă pe Aeroportul Internațional din Sibiu de unde va aduce „Sfânta Lumină” de la Ierusalim şi în Alba Iulia.

„În dimineața zilei de Paşti, 19 aprilie, voluntarii Primăriei Municipiului Alba Iulia şi ai parohiilor vor distribui Sfânta Lumină la casele credincioşilor care o solicită şi care o aşteaptă numai în fața locuinței, având în mână o candelă sau o lumânare. Pentru detalii şi informații, se va păstra legătura cu preotul paroh şi cu membrii consiliilor parohiale”, mai precizează reprezentanții Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.