Social

„Paștile”, distribuit acasă locuitorilor din Blaj, în caserole, de către voluntari

„Paştile” se va distribui locuitorilor din Blaj în caserole închise, cu ajutorul voluntarilor, fiind interzisă prezenţa credincioşilor la biserici/parohii în vederea ridicării acestuia, potrivit unei hotărâri adoptate miercuri de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) Blaj.

Astfel, potrivit unui comunicat transmis Agerpres, în urma discuţiilor avute între Primăria Blaj, protopopiatele şi parohiile de pe raza municipiului Blaj, Poliţia Blaj, Poliţia Locală Blaj şi reprezentanţii Jandarmeriei, pe raza municipiului Blaj au fost luate măsuri pentru ca Sărbătorile Pascale să se desfăşoare în cele mai sigure condiţii, conform recomandărilor şi ordonanţelor militare emise de autorităţile competente şi a prelungirii stării de urgenţă în România, pentru prevenirea şi limitarea pandemiei de coronavirus.

În acest sens, miercuri, CLSU Blaj, cu unanimitate de voturi, a decis că, de sărbătorile pascale, credincioşii vor rămâne în case, având posibilitatea, acolo unde este cazul, de a urmări Slujba de Înviere de la balcoane, de la ferestre sau din curţi, respectând întocmai măsurile şi restricţiile impuse de autorităţile de stat pentru prevenirea şi răspândirea infecţiilor cu coronavirusul SARS-CoV-2.

„Fiecare Parohie va organiza numai cu ajutorul voluntarilor programul de distribuire a ‘Paştilor’ pentru ziua de sâmbătă, 18.04.2020, între orele 7,00 şi 17,00. Se interzice prezenţa credincioşilor – cu excepţia voluntarilor, preoţilor parohi şi personalului angajat al parohiei, în limita numărului maxim stabilit de autorităţile de stat competente – la Biserici / Parohii, în vederea ridicării ‘Paştilor’. Voluntarii care vor participa la ridicarea şi distribuirea Paştilor vor fi dotaţi cu mască şi mănuşi, vor avea asupra lor legitimaţia de voluntar eliberată de Parohie, permis de liberă trecere cu autoturismul, eliberat de Poliţia Română (dacă este cazul) şi tabelul cu lista persoanelor cărora le vor fi distribui ‘Paştile’”, se precizează în comunicatul CLSU Blaj.

De asemenea, s-a stabilit că “Paştile” se va distribui în caserole închise, cu ajutorul voluntarilor care nu vor avea acces în locuinţe / gospodării, urmând ca livrarea să se facă la uşa de la intrarea în locuinţă/gospodărie.

„Poliţia Română, Jandarmeria şi Poliţia Locală se vor afla pe străzile municipiului Blaj pentru a se asigura că toate prevederile hotărârii 11/15.04.2020 a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Blaj vor fi respectate. Rugăm populaţia să manifeste înţelegere, să fie responsabilă, să se informeze doar din surse oficiale şi să respecte cu stricteţe recomandările autorităţilor competente, mai ales acum, în contextul Sărbătorilor Pascale”, a transmis primarul Gheorghe Valentin Rotar, preşedinte al CLSU Blaj.

La Blaj se află sediul Arhieparhiei greco-catolice de Alba Iulia şi Făgăraş, păstorită de Arhiepiscopul major Lucian Mureşan, însă mai mult de două treimi din cei circa 20.000 de locuitori ai oraşului sunt ortodocşi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.