Social

Pompierii cred că incendiul de la Mănăstirea Râmeț a fost provocat intenționat

Incendiul de la Mănăstirea Râmeț, care a mistuit magazia plină cu lemne, a fost, cel mai probabil, provocat intenționat, potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Alba.

„Au ars magazia de lemne în totalitate, pe o suprafaţă de aproximativ 600 metri pătraţi, şi aproximativ 1.500 metri cubi de material lemnos, care era depozitat în magazia de lemne. Cauza probabilă de incendiu a fost stabilită ca acţiune intenţionată”, a transmis, vineri, ISU Alba.

Poliţia face cercetări în acest sens.

Stingerea incendiului a durat mai bine de opt ore, acesta fiind localizat şi lichidat în limitele găsite, fără ca acesta să se extindă la vecinătăţi, la ajungerea forţelor de intervenţie întreaga magazie arzând generalizat.

„Ţinem să mulţumim pe această cale Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale Oraşului Teiuş, comunei Stremţ şi personalului mănăstirii care a încadrat maşina de intervenţie aflată în dotarea Mănăstirii Râmeţ pentru modul deosebit de profesionist şi eficient prin care au sprijinit intervenţia”, au precizat reprezentanţii ISU Alba.

Acesta este cel de-al doilea incendiu care se produce în ultimul an la Mănăstirea Râmeţ, cel mai vechi aşezământ monahal ortodox din Transilvania.

În iulie 2019, focul a cuprins o suprafață de 400 de metri din acoperișul clădirii de chilii. Incendiul a fost lichidat atunci după aproximativ 14 ore de intervenție a peste 100 de pompieri.

One Comment

  1. Pingback: Poliția l-a descoperit pe cel care a provocat incendiul de la Mănăstirea Râmeț – Ziarul Mesagerul de Alba

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.