Mozaic

Peste 2.100 de militari au participat la acțiuni de limitare a pandemiei în ultimele 24 de ore

Peste 2.100 de militari au participat, în ultimele 24 de ore, la acţiuni de limitare a răspândirii noului coronavirus, informează un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

Potrivit MApN, 2.180 de militari și 474 de mijloace tehnice au acționat, în perioada 20 aprilie, ora 6,00 – 21 aprilie, ora 6,00, în București și în țară, în 413 misiuni de întărire a prezenței și de asigurare a fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei, paza unor obiective preluate de la Jandarmeria Română, patrulare și sprijinirea forțelor MAI în activități de ordine publică în Capitală și în alte localități din țară, transport de echipamente medicale și alte materiale, însoțire convoaie de transport persoane.

În acelaşi interval, la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” au fost prelucrate un număr de 198 de teste pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2, fiind în curs de finalizare 267 de probe.

MApN amintește că militarii Batalionului 49 Apărare CBRN „Argeș” din Pitești continuă misiunea începută pe 15 aprilie de decontaminare şi dezinfectare a căilor rutiere din municipiul Suceava.

De asemenea, începând de marți dimineață, structuri ale MApN sprijină personalul din Inspectoratul Județean de Jandarmi Constanța și din Poliția locală în impunerea măsurilor de carantinare într-o zonă din localitatea Cuza Vodă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.