Social

Incendiile de pădure de la Poșaga și Bistra au fost lichidate. La Ocoliș, focul continuă să ardă

Două dintre incendiile de pădure din Apuseni, cele de la Poșaga și Bistra, au fost lichidate sâmbătă seara de pompierii militari, fiind activ în continuare cel din zona Ocoliș, au anunțat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Alba.

Astfel, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Alba, Radu Botezan, incendiul din zona Poșaga a fost lichidat, după ce au ars aproximativ 11 hectare de pădure. Intervenția pompierilor a fost dificilă, atât din cauza vântului puternic, cât și a terenului accidentat. Focul a fost stins aici după trei zile.

De asemenea, a fost lichidat și incendiul de pe raza comunei Bistra, din Lunca Largă, izbucnit sâmbătă și care a mistuit un hectar de litieră de pădure.

Incendiul din zona Ocoliș se manifestă în continuare. Echipaje ale ISU Alba au rămas în supraveghere pe timpul nopții, suprafață afectată fiind de aproximativ un hectar de litieră de pădure.

„În funcție de evoluția incendiului pe durata nopții, se va stabili dacă acțiunea de stingere continuă și mâine”, a menționat Radu Botezan.

Anterior, pompierii militari au lichidat un alt focar, cel de la Lupșa, izbucnit joi și unde au ars peste 90 de hectare de vegetație uscată și de litieră de pădure.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.