Administrație

Un jandarm, confirmat cu coronavirus. Este primul și singurul din rândul forțelor de ordine

Un jandarm din judeţul Alba a fost confirmat cu noul coronavirus, acesta fiind asimptomatic şi prezentându-se într-o stare bună, a declarat, joi, pentru Agerpres, prefectul Nicolae Albu.

„În cadrul instituţiei a fost confirmat pozitiv un singur jandarm, asimptomatic. În cazul acesta au fost luate toate măsurile impuse conform procedurilor stabilite la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică”, a afirmat prefectul de Alba, care a adăugat că starea de sănătate a jandarmului este bună.

Nicolae Albu a susţinut că nu a fost afectată gestionarea situaţiei operative.

„De la începutul pandemiei de CoVid-19, zilnic au fost angrenaţi în Alba peste 100 de jandarmi în executarea misiunilor. Având în vedere faptul că, alături de celelalte structuri implicate în gestionarea acestei crize, jandarmii au executat misiuni cu un grad ridicat de risc, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba au fost luate toate măsurile impuse pentru a se minimaliza riscul de infecţie”, a mai spus prefectul Nicolae Albu.

În judeţul Alba nu au mai fost înregistrate până acum cazuri de îmbolnăvire în rândul structurilor de ordine şi siguranţă publică – IJJ, IPJ, ISU. La sfârşitul săptămânii trecute a fost testat pozitiv un angajat al Penitenciarului Aiud, care avea un membru de familie, cadru medical, infectat, poliţistul de penitenciare aflându-se în izolare de mai mult timp.

Potrivit autorităţilor judeţene, în Alba până joi au fost înregistrate 196 de cazuri de coronavirus, din care 19 numai în ultima zi, cel mai mare număr în ultimele două săptămâni. Miercuri au fost efectuate în Alba 378 de teste. Numărul total de teste analizate până acum în judeţ este de 7.354.

Un număr de 117 persoane au fost declarate vindecate, iar 11 au decedat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.