Social

1 Mai cu scandal la Blaj. Multe amenzi și o persoană reținută pentru instigare la violență

Polițiștii din Blaj au reținut șase persoane care sunt cercetate pentru tulburarea ordinii și liniștii publice. Acestea ar fi provocat un scandal, pe stradă, în care au fost implicate, în cele din urmă, mai multe persoane.

În data de 1 mai 2020, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Blaj au reținut, pentru o perioadă de 24 de ore, șase persoane, cu vârste cuprinse între 18 și 42 de ani (între acestea, și o femeie), din Blaj, care sunt cercetate pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

În sarcina acestora s-a reținut faptul că, în după amiaza zilei de 1 mai 2020, în jurul orei 15,30, pe fondul consumului de alcool și al unor divergențe care au avut loc pe strada Barbu Lăutaru, între două femei, la intervenția echipajelor de poliție și jandarmerie au avut un comportament recalcitrant și au tulburat liniștea publică.

În contextul incidentului, mai multe persoane din cartier au ieșit în stradă, fiind nevoie de suplimentarea forțelor de ordine publică, pentru restabilirea liniștii.

În cursul zilei de sâmbătă, cele șase persoane reținute vor fi prezentate în fața magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.

Polițiștii și jandarmii au aplicat 10 sancțiuni contravenționale, în valoare de 33.000 de lei, pentru nerespectarea ordonanțelor militare și 6 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.000 de lei, la Legea 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Tot în cursul zilei de vineri, 1 mai, polițiștii s-au sesizat, din oficiu, în legătură cu faptul că un bărbat de 36 de ani, din Blaj, în contextul intervenției forțelor de ordine pentru restabilirea liniștii pe strada Barbu Lăutaru, ar fi postat, pe o rețea de socializare, comentarii prin care instiga cetățenii să săvârșească fapte de violență.

Pe numele acestuia a fost întocmit un dosar penal pentru instigare publică, iar polițiștii l-au reținut, pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de sâmbătă, să-l prezinte în fața magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.